LONDON CITY

Neus Martín Royo

16.02.2017 - 14.03.2017

El seu barri de Poblenou en plena transformació, la Barcelona de les botigues i bars d’altres temps que encara aguanten, els vells edificis de l’Habana, els fars de Menorca que resisteixen l’embat dels vents o els espais amplis que no són de ningú, situats a la frontera del que és urbà… han estat sempre els temes predilectes de Neus Martín Royo. Aquests indrets esdevenen petits herois amb ànima, vestigis del passat que amb la seva presència real i misteriosa, pròxima, gens inquietant, es guanyen la nostra empatia i ens conviden a entrar en el quadre.

Són llocs que ella ha interioritzat i humanitzat a través del seu filtre emocional i dels quals en vol tenir una cura especial perquè el temps no se’ls endugui. És com si volgués fixar en la pintura la memòria que en conserva.

L’absència de la figura humana contribueix a crear una atmosfera de serenitat, silenci i solitud.

S’expressa en un llenguatge molt personal basat en una pinzellada visible que aplica sobre un primer dibuix fet amb carbonet. La transparència amb què treballa li permet mantenir el traç negre inicial quan vol accentuar determinats espais d’ombra o alguns perfils. Crea atmosferes de llum d’influència “hopperiana” per accentuar el caràcter misteriós de l’escena i utilitza una determinada tonalitat de colors càlids, però contrastats, que al·ludeixen al pas del temps.

Neus Martín Royo comença la seva trajectòria com a pintora l’any 1988, i des de llavors ha anat afirmant la seva personalitat, dins una línia molt coherent, a través de nombroses mostres a Catalunya, Espanya i a diverses ciutats europees i americanes. Ha obtingut més d’una quinzena de guardons i la seva obra figura en importants col·leccions institucionals i privades.