Ramon Moscardó

Barcelona, 1953

La pintura de Ramon Moscardó es caracteritza pel vitalisme de les seves escenes i el seu ànim optimista i lúdic. Es centra en la cara més amable de la vida urbana, retratant l’activitat d’algunes de les principals avingudes i places de Barcelona, Praga o París, la llum mediterrània de les platges de Cadaqués, o l’alegre bullici de l’interior de bars, comerços i restaurants. A les seves obres destaca l’ús de colors vius i lluminosos —especialment els seus blaus i morats— aplicats amb una pinzellada expressiva.

Als paisatges, el pintor ens situa davant d’imatges properes. Observa algunes escenes des d’un punt de vista elevat i llunyà, però l’atmosfera és tan clara que sembla que els diferents elements, definits amb detall, estan a l’abast de la mà: no hi ha distàncies, tot el conjunt és vibrant, rítmic i vigorós.

Quan pinta interiors, les figures adquireixen un paper protagonista; sovint estableix diàlegs subtils entre els personatges, que s’expressen a través de les mirades i els gestos. Demostra una gran intuïció pictòrica i una llarga experiència a l’hora de donar vida i naturalitat a la figura humana.

Ramon Moscardó exposa a la Sala Parés des de 1978, i també ho ha fet als Estats Units, Hong Kong i a les principals capitals europees. La seva obra es pot veure a importants col·leccions privades i públiques.

{{ priceFormat(priceMin) }}
{{ priceFormat(priceMax) }}
No se han encontrado elementos para mostrar.
{{ cart.result }}
{{ exhibition.year }}
{{ exhibition.title }}
{{ exhibition.space }}