Menu

Ramon Moscardó

Barcelona, 1953
La festa, oil on canvas, 73 × 92 cm

About the artist

La seva pintura es caracteritza per l’ús de colors molt vius i lluminosos, i per un esperit optimista que al·ludeix a les ganes de viure, als moments feliços de la vida quotidiana.

Tracta temes molt diversos: visions de ciutats com Barcelona, Praga, París, Venècia o Nova York, paisatges de Cadaqués, façanes, interiors de bars o del seu estudi, escenes de carrer…

La llum juga un paper molt important en la pintura de Ramon Moscardó, tant si es tracta de la del sol brillant de la Mediterrània o la dels reflexos i la transparència del mar, com la que es projecta en interiors i defineix diferents ambients.

En els paisatges, el pintor ens situa davant imatges espectaculars. Observa algunes de les escenes des d’un punt de vista elevat i llunyà, però l’atmosfera és tan clara que sembla que els diferents elements, definits amb detall, estiguin a l’abast de la mà: no hi ha distàncies, tot és un conjunt vibrant, rítmic i vigorós.

Quan pinta interiors, les figures adquireixen un paper protagonista; a més, sovint estableix diàlegs subtils entre els personatges, que s’expressen a través de les mirades i dels gestos. Demostra una gran intuïció pictòrica i una llarga experiència a l’hora de donar vida i naturalitat a la figura humana.

Ramon Moscardó exposa a la Sala Parés des de 1978, i també ho ha fet als Estats Units, en diverses ocasions; a Hong Kong i a les principals capitals europees. La seva obra es pot veure en importants col·leccions privades i públiques.

Kirol, oil on canvas, 81 × 65 cm
Sant Telmo, Buenos Aires, oil on canvas, 60 × 130 cm
Café de la Fournaise, oil on canvas, 65 × 81 cm
Paris, nit, oil on canvas, 60 × 60 cm
Park Güell, oil on canvas, 100 × 100 cm
Tibidabo, oil on canvas, 100 × 100 cm
Avui serà un bon dia, Cadaqués, oil on canvas, 81 × 65 cm
Cadaqués, Port d'Olger, oil on canvas, 97 × 146 cm
Camí d'es volcà, oil on canvas, 100 × 200 cm
Cadaqués, oli sobre tela, 40 × 100 cm
Es Poal, Marina, oil on canvas, 130 × 195 cm
Entretelas, oil on canvas, 81 × 100 cm
Carlos Morago Gloria Muñoz
List of artists